Markt 5, Tholen. Telefoon: 0166 602406

Specialisaties

Schouderklachten

Fysio Deurloo banner

De schouder is een ingenieus stuk van ons lichaam. Een schouder zorgt ervoor dat de arm aan de romp vastzit. Deze arm kan allerlei bewegingen maken.

Schouderklachten

Fysio Deurloo banner

Bij etalagebenen

Looptherapie is de eerste keus voor behandeling van etalagebenen (claudicatio intermittens). Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als fysiotherapeuten besteden wij ook aandacht aan veranderingen in leefstijl die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Looptherapie

Fysio Deurloo banner

Mensen die ouder worden en hierbij meerdere klachten ontwikkelen, waaronder aandoeningen aan het bewegingsapparaat, komen doorgaans in aanraking met de geriatriefysiotherapeut. Deze heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen met een hoge biologische leeftijd die te maken hebben met complexe problematiek.

Geriatrie fysiotherapie

Fysio Deurloo banner

De hand is ons belangrijkste werktuig en volgens sommigen zelfs ook ons belangrijkste zintuig. De hand functioneert door een ingenieus en minutieus samenspel van weefsels en structuren en is in staat een zeer grote diversiteit aan opdrachten van ons brein uit te voeren: met veel kracht werktuigen en machines bedienen, maar ook met grote snelheid, precisie en passie een instrument bespelen. Liefhebben, maar ook vechten. Doven ‘praten’ met hun handen, blinden ‘lezen’ ermee.

Handtherapie

Fysio Deurloo banner

Haptonomie is een door Frans Veldman ontwikkelde therapie waarbij aanraking tussen de therapeut en de patiënt een belangrijk aspect is. In de therapie staat de gevoelsbeleving van de cliënt en hoe hij omgaat met zichzelf en anderen, centraal. ‘Haptonomie’ betekent de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven (hapsis = gevoelscontact, nomos = wet).

Haptonomie

Fysio Deurloo banner

Net als de bloedbaan waarin bloed circuleert, heeft het lichaam een lymfstelsel waar lymfe doorheen stroomt. Het lymfstelsel ziet er vergelijkbaar uit met het stelsel voor de bloedsomloop. In tegenstelling tot de bloedcirculatie is het lymfstelsel alleen een afvoerend systeem. Lymfe bevat ongeveer dezelfde bestanddelen als bloedplasma maar heeft een hogere concentratie eiwitten. Als lichaamsarbeid wordt geleverd, neemt de concentratie eiwetten in het weefsel verder toe.

Manuele lymfdrainage en oedeemtherapie

Fysio Deurloo banner

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen.

Medical Taping Concept